top of page

Planurile Sale de neimaginat

Actualizată în: 19 ian.

Planurile tale pot fi foarte BUNE pentru anul care îți stă înainte, însă ale lui Dumnezeu sunt de

NEIMAGINAT, după cum ne scrie:

„Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc” (1 Corinteni 2:9).

Oamenii se uită la ce izbește ochiul, însă Dumnezeu privește în INIMA ta și-L preocupă CREȘTEREA omului tău dinlăuntru. Pavel ne spune că acest om trebuie să se înnoiască zilnic:

”Ci chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuși omul nostru dinăuntru se înnoiește din zi în zi” (2 Corinteni 4:16).

Ce este valoros pentru Isus, Preaiubitul nostru, va deveni valoros și pentru noi:

”Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veșnice (2 Corinteni 4:18).

Treci cu Isus prin planurile tale pentru acest an și observă câte din ele vizează inima și câte lucrurile exterioare. Nu că lucrurile care se văd nu sunt importante, însă Domnul are o listă de PRIORITĂȚI, iar înnoirea se face din INTERIOR spre exterior.

Stai în prezența Lui și lasă-L să îți facă El planul pentru acest an, să îți scrie El agenda, tu ASCULTĂ.

Poate te întrebi care e partea ta, rolul tău, unde intră dorințele, visele și planurile tale. Ca să nu fim influențați de umanism ne putem uita la modelul lui Isus pe pământ:

„Adevărat, adevărat vă spun că Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând și tot ce face Tatăl, face și Fiul întocmai” (Ioan 5:19).

Dacă Isus, fiul lui Dumnezeu, s-a limitat pe El Însuși pe pământ și nu a făcut nimic de la Sine, poate acesta este răspunsul și pentru noi, respectiv DEPENDENȚĂ totală de Dumnezeu, care vine din LIPIRE, care vine din IUBIRE.

Dacă acest răspuns te irită, discută cu Domnul nivelul de independență din viața ta…aveți multe de discutat.

Dacă acest mesaj al dependenței totale de El te atrage, probabil te întrebi cum să auzi glasul Său în toate domeniile vieții tale. 1 Corinteni 2:9, versetul cu care am început, continuă cu versetul 10 care ne revelează că DUHUL SFÂNT este cel care ne descoperă planurile lui Dumnezeu pentru viața noastră. Pe măsură ce lepezi sinele ca să faci liniște în interior, Îl vei auzi tot mai clar pe Duhul Sfânt și ascultându-L vei avea tot mai mare claritate cu privire la domeniile din viața ta.


Apoi, tot ce ne rămâne de făcut este să ACCEPTĂM planurile Sale pentru viața noastră. 

Sunt de neimaginat…


59 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Eu sunt...

Comments


bottom of page