top of page

Când Cerul Plânge

Actualizată în: 2 mar. 2022


 

Cineva spunea că în situații limită facem ceea ce știm să facem mai bine.

De când a izbucnit războiul în Ucraina, nu pot face decât ceea ce îmi vine natural: să mă rog! Iar rugăciunea uneori se cere pusă pe pânză, alteori în cuvinte, alteori în acțiune.

Încă nu pot crede că războiul a izbucnit în Ucraina...

...plâng pentru copiii smulși din paturile lor, dintre jucăriile preferate, din sânul unei familii calde și protectoare, separați de tot ce cunoșteau și însemna protecție pentru ei. Separați de tații lor, cei care în fiecare seară i-au asigurat că îi vor proteja și că nu vor pleca niciodată de lângă ei. Oare ce este în inima acestor copii?

...plâng pentru mamele și soțiile care trec granița cunoscutului în necunoscut, dar nu mă refer doar la necunoscutul unei noi țări, ci necunoscutul unei realități fără cel care i-a promis că vor fi împreună până moartea îi va despărți. Oare ce e în inima acestor femei?

...plâng pentru bărbații care ieri au mers la servici, au venit acasă, și-au făcut cumpărăturile și și-au iubit familia, iar peste noapte au fost ”promovați” forțat la funcția de soldat. Oare ce e în inima acestor bărbați?

...cerul plânge pentru toată durerea lor. Isus plângea pe vremea lui Lazăr, El plânge și acum (Ioan 11:35).

Cum poți avea pace printre lacrimi? Sunt măcar compatibile cele două? Pavel ne spune: Bucurați-vă cu cei ce se bucură, plângeți cu cei ce plâng (Romani 12:15). Atât bucuria, cât și lacrimile pot decurge din încrederea în Dumnezeu, pacea nu exclude plânsul, însă este un plâns cu nădejde, datorită a ce ne spune Isus mai jos:

V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea (Ioan 16:33).

Pacea își are originea ÎN Isus. Avem pace în El dacă auzim lucrurile pe care ni le spune. Calea spre pace este auzirea Cuvintelor Sale. Isus ne vorbește în mod continuu. Auzi cuvintele Lui care îți aduc nădejde și liniștire? Pacea lui Isus este localizată în inima noastră, nu în circumstanțe, însă Isus ne cheamă la acțiune, să ÎNDRĂZNIM să revărsăm pacea din interior în exterior, peste oameni și circumstanțe.

Fii un auzitor al Cuvintelor Sale ca să poți fii un împlinitor al Cuvântului, deci un om al păcii!

În zilele astea am observat că războiul a declanșat ceva în noi toți: în fiii oamenilor a declanșat frica, iar în fiii lui Dumnezeu a activat darurile de milă, de ajutorare, de ospitalitate. Daruri care se manifestă ca un torent al păcii din inima noastră înspre oameni, curățând totul în jur. Credința mea într-un domn al Păcii crește când îi văd fiii trăind și manifestând pacea în acțiune înspre frații noștri din Ucraina. Plâng plină de nădejde. Tabloul reprezintă rugăciunea. Rugăciunea este un schimb de lacrimi: eu îmi aduc plânsul înaintea lui Isus, iar lacrimile Sale cad în inima mea și aduc pace, spunându-mi ”Și Eu plâng, dar îndrăzniți, căci Eu am biruit lumea.” Să ne rugăm să auzim Cuvintele Sale, ca să avem acea pace interioară care ne determină să o manifestăm cu îndrăzneală în afară, înspre frații noștri, indiferent ce nume poartă ei.


http://ermionapop.blogspot.com/2022/02/cand-cerul-plange.html

33 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Eu sunt...

Comments


bottom of page